CLOUD IN DATACENTER

Cloud komt samen met Splitbrain

Er is een simpelere manier om uitdagingen zoals een verouderde IT omgeving en complex IT-beheer, security en schaalbaarheid te lijf te gaan: door de cloud naar uw datacenter te brengen. Onze oplossing combineert de voordelen van Azure Stack HCI met Azure en Azure Arc.
Met de juiste inrichting van uw clouddiensten in Microsoft Azure het mogelijk om diensten te leveren vanuit zowel de public cloud alsook vanuit uw eigen on-prem infrastructuur. Daarbij wordt bedrijfscontinuïteit een zekerheid, want Azure fungeert als back-up in het geval van dataverlies.

Van datacenter...

Datacenters vinden hun oorsprong in de eerste computersystemen in de jaren ‘40 van de vorige eeuw: één enkel mainframe gebruikte een enorme hoeveelheid stroom en had speciale koeling nodig om niet oververhit te raken.
Omdat computers in het begin voornamelijk voor militaire doeleinden werden gebruikt, speelde security (toen al!) een belangrijke rol. Maar met de opkomst van het internet werden datacenters onmisbaar voor bedrijven: zij hadden de rekenkracht nodig om snel te kunnen handelen.

...naar cloud...

Voor kleinere bedrijven was het aanschaffen van een eigen datacenter niet haalbaar. Telecombedrijven zagen hun kans en begonnen virtuele services aan te bieden om bandbreedte beter te kunnen verdelen: de cloud was geboren.

Fast forward naar de jaren 2010, en cloud is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen gebruikt clouddiensten en het lijkt bijna een wedstrijd geworden om zoveel mogelijk data en applicaties ‘naar de cloud’ te brengen.

Terug naar datacenter?

Maar steeds meer organisaties komen erachter dat cloud niet de heilige graal voor hun bedrijfsvoering is. Sommige software kan namelijk alleen maar lokaal draaien. Of er zijn zorgen met betrekking tot security of wetgeving. En dan blijkt opeens dat on-premises zo slecht nog niet hoeft te zijn.

En daar zit nu precies de toegevoegde waarde van Splitbrain: ons unieke cloud-to-edge model combineert de flexibiliteit van clouddiensten met de zekerheid en controle van een on-premises datacenter. Met Azure Stack HCI als hyperconverged infrastructure-oplossing bieden we compute, storage en networking als één betrouwbaar en schaalbaar geheel. En de naadloze integratie met andere Azure-services zorgt ervoor dat u nieuwe en innovatieve technologieën kunt omarmen, zonder volledig naar de public cloud te gaan.

De cloud komt samen met Splitbrain.

GET IN TOUCH

TELEFOONNUMMER
085-3013851
E-MAILADRES
info@splitbrain.com
CONTACT