Migreer VMware naar Hyper-V

Met de overname van VMware door Broadcom en de impact die dit heeft op jouw IT kosten en strategie is er een logisch moment gekomen om naar een alternatief te zoeken. Broadcom stoot belangrijke onderdelen van het VMware portfolio af en introduceert een nieuwe licentie structuur die klanten op hogere kosten jaagt. Rede genoeg om naar een alternatief te kijken en dan is een migratie naar Microsoft Hyper-V een logische keuze voor veel bedrijven. Een VMware migratie naar Hyper-V stelt je instaat om licentie kosten te reduceren, je betaalt geen VMware licenties meer, en je kunt je huidige hardware blijven gebruiken.

Microsoft Hyper-V

Met Microsoft Hyper-V krijgen klanten een kostenbesparende en volwaardige VMware vervanger die toekomstvast is (Hyper-V is de virtualisatie technologie gebruikt voor Azure) en die perfect past in een bestaand on-premises, en hybrid cloud strategie. Microsoft levert ook een breed portfolio aan services die perfect integreren met Hyper-V, precies zoals klanten dat verwachten van hun leverancier.

Bestaande hardware

Een groot voordeel van een migratie naar een Hyper-V is dat je bestaande hardware gebruikt kan worden, inclusief een SAN. Je hoeft dus geen investeringen te doen in nieuwe hardware. Splitbrain kan bevestigen of je hardware voldoet aan de vereisten voor het installeren van de Windows Server Datacenter editie software, waar Hyper-V onderdeel van is.

Wil je dat zelf doen? Dan vind je hier de link naar de Windows Server Catalog.

Hybride Cloud beheren

Voor het uniform beheren van je Azure en lokale Hyper-V omgeving stelt Microsoft twee tools tot je beschikking:

  • Microsoft System Center Virtual Machine Manager (VMM),
  • Windows Admin Center.

Beide hebben voor- en nadelen. Op basis van jouw eisen en wensen kan Splitbrain je adviseren welke tool te gebruiken.

Wil jij ontdekken of Hyper-V ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl en ontdek hoe Splitbrain’s Technology Experience Center je eenvoudig en snel een Hyper-V Proof of Concept geeft.

Eenvoudige en kostenbesparende licentiestructuur

Microsoft biedt voor Windows Server Datacenter, waar Hyper-V onderdeel van is, een eenvoudige en transparante licentiestructuur zonder verborgen kosten of onverwachte pieken. De kosten per maand zijn gebaseerd op het aantal fysieke cores in de servers waar Windows Server Datacenter op geïnstalleerd is. Diezelfde licentie dekt dan ook al je virtuele servers.

Om een op Windows gebaseerde applicatie te hosten heeft je organisatie al Windows Server Datacenter licenties. Die kun je ook voor de nieuwe omgeving gebruiken.
Hoe bespaar je kosten? De rekensom is simpel: je gebruikt je huidige Windows Server Datacenter licenties en hebt geen VMware licenties meer nodig wat een duidelijke reductie in licentiekosten betekend.

Microsoft licenties + VMware licenties
wordt
Microsoft Licenties

Hyper-V nu en in de toekomst

De toekomstvastheid van Hyper-V is geborgd door het feit dat het gebruik maakt van dezelfde software stack als Microsoft Azure. Iedere nieuwe versie krijgt dan ook weer een scala aan ‘Tried-and-Tested’ updates die eerder in Azure zijn geïntroduceerd. De laatste update bevatte bijvoorbeeld Azure hybride integratie en management, native support voor containers en Zero Trust architectuur.

Optimale performance

Windows Server Datacenter heeft te veel performance verbeterende features om ze allemaal op te noemen, we lichten hier er een aantal features uit die in de Windows Server 2025 update beschikbaar komen:

  • vNext deze update levert 90% meer IOPS op bij het gebruik van NVMe SSDs door de ondersteuning van NVMe over Fabric (NVMe-oF)
  • Verbetering van de Storage Replica met een factor 3
  • Stretched Clustering ondersteuning voor Storage Spaces Direct (S2D). Daarmee kun je S2D nodes plaatsen op verschillende locaties (datacenters) voor een omgeving met hoge beschikbaarheid en disaster recovery mogelijkheden

Splitbrain: de perfecte partner voor jouw VMware migratie

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Microsoft implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP, hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.

Wanneer je kiest voor Splitbrain krijg je toegang tot een team van experts dat ruime ervaring heeft in het migreren van (VMware) omgevingen naar Microsoft technologie. Die ervaring zetten we in om ook jouw migratie met minimale impact plaats te laten vinden.

Met behulp van ‘learning on the job’ dragen wij die kennis over aan jouw organisatie en met onze managed services borgen we dat ook na het opleveren jouw platform optimaal blijft presteren.

Meer informatie nodig om te beslissen of Hyper-V ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Plan een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl die je de ins and outs van Hyper-V kan vertellen.

Gerelateerde blogs