Migreer VMware naar Azure

VMware is voor veel organisaties de innovatieve virtualisatie oplossing geweest. Broadcom’s strategie voor VMware brengt daar verandering in. Het afstoten van belangrijke onderdelen van het VMware portfolio en nieuwe prijsverhogende licentiebundels maakt dat veel organisaties opzoek zijn naar een alternatief om naar toe te migreren. Een groot deel van een organisaties IT is al op Microsoft cloud technologie gebaseerd. De meeste lokaal gehoste applicaties draaien op een Windows OS en de adoptie van Microsoft cloud dienst M365 (Office 365) is overweldigend. Een migratie van een on-premises VMware platform naar de Azure cloud is dan ook logisch vervolg. Vooral omdat Azure en M365 perfect integreren. Met Hyper-V als virtualisatie technologie biedt Microsoft Azure organisaties VMware waardige virtualisatie functies. Je kunt een VMware naar Azure migratie ook perfect gebruiken om je applicaties te moderniseren door gebruik te maken van de Azure SaaS, PaaS en IaaS services.

Azure, een logisch alternatief voor VMWARE

Daar veel bedrijven al een groot deel van hun IT baseren op Microsoft technologie, ze gebruik maken van een Microsoft SaaS dienst als M365 (Office 365) is Microsoft Azure een voor de hand liggend alternatief voor VMware. 

Met Hyper-V als virtualisatie technologie biedt Microsoft Azure klanten VMware waardige functies aangevuld met alle cloud services (SaaS/PaaS/ IaaS) die je instaat stellen om je applicaties te moderniseren.

Integratie met m365

Voor veel bedrijven is M365 (Office 365) de standaard software suite. En dat gaat veel verder dan de installatie van Word of PowerPoint op een laptop. Het gebruik van SaaS-services als OneDrive, SharePoint en Exchange Online maakt dat Microsoft een belangrijk deel van de IT-stack levert. De integratie van Azure met de Active Directory van M365 geeft bedrijven dan ook veel technische- en beheers voordelen.

Bespaar op licentiekosten

Om het voor klanten aantrekkelijk te maken om hun bestaande (VMware) omgeving te migreren naar Azure heeft Microsoft het ‘ Azure Hybrid Benefit to your Windows Server VMs’ programma. Hiermee kunnen klanten hun bestaande Windows licenties gebruiken in Azure wat een significante besparingen oplevert.

Ook de verschillende afrekenmodellen, zoals pay-as-you-go, reserved instances en spot virtual machines maken dat er voor iedere organisatie een optimale prijsstrategie is.

On-premises SAN-mogelijkheden in de cloud ervaren

Met Azure Elastic SAN krijg je een cloud-native SAN service die een schaalbare, kosteneffectieve, krachtige en uitgebreide opslagoplossing biedt. Ervaar hetzelfde vereenvoudigde beheer in de cloud als met je on-premises SAN (Storage Area Network). Creëer eenvoudig en snel een SAN met een hogere tolerantie en minimale downtime.

Wil jij ontdekken of Azure ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl voor een eerste validatie gesprek.

Houd je bedrijf in de lucht bij een IT-calamiteit

Eén van de grootste voordelen van een VMware migratie naar Azure is de mogelijkheid om een kosteneffectieve en betrouwbare replicatie- en failover oplossing te implementeren met Azure Site Recovery. Site Recovery is een native Disaster Recovery as a Service (DRaaS), erkend door Gartner als leider in het 2019 Magic Quadrant for Disaster Recovery as a Service.

Een goede start is belangrijk

Wanneer je migreert naar Azure is het belangrijk dat je land in een omgeving die correct is geconfigureerd. Een Azure landing zone is een omgeving die de belangrijkste ontwerpprincipes volgt in acht ontwerpgebieden. Deze ontwerpprincipes zijn generiek en maken applicatiemigratie, -modernisatie en -innovatie op schaal mogelijk. 

Gebruik makend van de ontwerpprincipes aangevuld met jouw specifieke wensen en eisen kan Splitbrain een perfect passende Azure landing zone voor jouw applicaties opzetten.

Meer weten over hoe je VMware kan migereren naar Azure? Lees alle indept informatie in onze blog.

Splitbrain: de perfecte partner voor jouw VMware migratie

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Microsoft implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP, hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.

Wanneer je kiest voor Splitbrain krijg je toegang tot een team van experts dat ruime ervaring heeft in het migreren van (VMware) omgevingen naar Microsoft technologie. Die ervaring zetten we in om ook jouw migratie met minimale impact plaats te laten vinden.

Met behulp van ‘learning on the job’ dragen wij die kennis over aan jouw organisatie en met onze managed services borgen we dat ook na het opleveren jouw platform optimaal blijft presteren.

Meer informatie nodig om te beslissen of Azure ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Plan een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl die je de ins and outs van Azure kan vertellen.

Gerelateerde blogs