Migreer VMware naar Azure Stack HCI

Met Broadcom’s plannen voor het afstoten van belangrijke onderdelen van het VMware portfolio en de introductie van een nieuwe licentie structuur die klanten op hogere kosten jaagt is er rede genoeg om naar een alternatief te kijken. Voor organisaties die zoeken naar een oplossing waar public cloud services on-premises beschikbaar zijn en die perfect past in een on-premises en hybride cloud strategie is een migratie naar Azure Stack HCI een logische stap. Azure Stack HCI is Microsoft’s antwoord op de vraag van klanten om Azure services on-premises beschikbaar te maken en de migratie brengt VMware klanten naar een toekomst vast platform.

Public cloud functionaliteiten on-premises

Met Azure Stack HCI kunnen klanten public cloud services op hun on-premises oplossing gebruiken, bijvoorbeeld een End User Computing oplossing als Azure Virtual Desktop of Azure Kubernetes Services voor container workloads. Het grote voordeel is dat je de innovatiekracht van Azure naar jouw platform brengt met ‘tried and tested’ cloud services die eenvoudig zijn te configureren en te beheren.

Azure Stack HCI biedt momenteel de volgende services:

  • Azure App Services
  • Azure Governance
  • Azure SQL
  • Azure Logic Apps
  • Azure Virtual Desktop
  • Azure IoT Edge
  • Azure Functions
  • Azure Kubernetes Services

Hybrid cloud zoals het hoort

Ga je voor een enkel datacenter, een multi-datacenter of hybride (Azure + Azure Stack HCI) oplossing? Ongeacht wat je kiest, Azure Arc vereenvoudigt het beheer door één centrale managementlaag aan te bieden waarin cloud en datacenter samenkomen.

Wil jij ontdekken of Azure Stack HCI ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl en ontdek hoe Splitbrain’s Technology Experience Center je eenvoudig en snel een Azure Stack HCI Proof of Concept geeft.

Eenvoudige en kostenbesparende licentiestructuur

Microsoft biedt voor Azure Stack HCI een eenvoudige en transparante licentiestructuur met maandelijkse abonnementen zonder verborgen kosten of onverwachte pieken. De kosten per maand zijn gebaseerd op het aantal fysieke cores in de servers waarop Azure Stack HCI draait en het benodigde aantal Windows Server licenties.

Heeft je organisatie Windows Server Datacenter + Software Assurance? Dan is er goed nieuws omdat deze al de licenties voor Azure Stack HCI bevatten. Je betaalt al voor de benodigde Microsoft Licenties, neemt afscheid van VMware en dus ook van de additionele VMware licenties kosten.

Microsoft licenties + VMware licenties
wordt
Microsoft Licenties

Lees meer over de Azure Stack HCI in onze whitepaper.

HCI is kwaliteit borgen met standaarden

Door gebruik te maken van de ‘Tried and Tested’ Azure Stack HCI technologie stack, inclusief gevalideerde hardware ben je verzekerd van performance, beschikbaarheid en support van leveranciers. Deze standaardisatie maakt ook de implementatie tijd van Azure Stack HCI bijzonder kort.

Het resultaat is een infrastructuur die flexibel is in te zetten en gecentraliseerd beheer ondersteund. Of die omgevingen verspreid zijn over meerdere omgevingen in verschillende datacenters of in een hybride oplossing met Azure, met Azure Stack HCI kan het allemaal.

Azure Stack HCI is een toekomstvaste en robuuste oplossing

De vraag of Azure Stack HCI toekomstvast is wordt beantwoord door de continue stroom aan updates die Microsoft uitgeeft. Updates die verdere integratie met Azure management bewerkstelligen en Azure services naar Azure Stack HCI brengen. Een goed voorbeeld hiervan is Azure Arc-enabled ML. Een technologie ontwikkeld door Microsoft waarmee IT-operators machine learning (ML) workloads kunnen implementeren en beheren in hybride en multi-cloud omgevingen met behulp van Kubernetes.
Meer weten over hoe je VMware kan migreren naar Azure Stack HCI? Lees alle indept informatie in onze blog.

Splitbrain: de perfecte partner voor jouw VMware migratie

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Microsoft implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP, hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.

Wanneer je kiest voor Splitbrain krijg je toegang tot een team van experts dat ruime ervaring heeft in het migreren van (VMware) omgevingen naar Microsoft technologie. Die ervaring zetten we in om ook jouw migratie met minimale impact plaats te laten vinden.

Met behulp van ‘learning on the job’ dragen wij die kennis over aan jouw organisatie en met onze managed services borgen we dat ook na het opleveren jouw platform optimaal blijft presteren.

Meer informatie nodig om te beslissen of Azure Stack HCI ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Plan een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl die je de ins and outs van Azure Stack HCI kan vertellen.

Gerelateerde blogs