Migreer VMware (Broadcom) naar Microsoft

De strategie van Broadcom voor de toekomst van VMware heeft een significante impact op klanten en partners. Het afstoten van belangrijke onderdelen van het portfolio, de degradatie van VMware’s innovatiekracht door het ontslag van duizenden medewerkers en de recent bekend gemaakte nieuwe prijsverhogende licentiebundels maakt dat veel klanten en partners opzoek zijn naar een alternatief. Microsoft is dan de meest voor de hand liggende optie.

VMware alternatieven

Waarom Microsoft? Microsoft is een leverancier die zowel een on-prem-, public- en hybrid Cloud strategie kan ondersteunen. Met op Hyper-V gebaseerde virtualisatie oplossingen biedt Microsoft een uitgebreide set aan functionaliteiten die minimaal gelijkwaardig is en vaak VMware functionaliteit overtreft. Ook is Microsoft een kostenbesparend VMware alternatief die duurzaam is en wordt ondersteund met een duidelijke partner- en klantstrategie.

Microsoft licenties

Overstappen naar Microsoft is kostenbesparend omdat vaak al betaald wordt voor de Microsoft licenties. Deze licenties kunnen ook ingezet worden voor Microsoft virtualisatie op basis van Hyper-V. Daarmee bespaar je dus de kosten van je VMware licenties.

Solide en toekomstvaste technologie

Toekomst vast omdat Hyper-V de Microsoft virtualisatie technologie is die gebruikt wordt als de backbone van Microsoft Azure en on-premises oplossingen.

Azure services on-premises

Wanneer je van VMware migreert naar een Azure Stack HCI-oplossing van Microsoft, kan je ook on-premises gebruik maken van Azure services.

Gebruik huidige hardware

Ook wanneer er recent nog geïnvesteerd is in hardware, is er een Hyper-V oplossing waarin deze hergebruikt kan worden.

Ik wil mijn VMware omgeving migreren naar Azure.

Ik wil on-premises gebruik maken van Azure services en mijn VMware omgeving migreren naar Azure Stack HCI.

Ik heb bestaande hardware die ik wil inzetten in de nieuwe omgeving en wil mijn VMware omgeving migreren naar Hyper-V.

Wil jij ontdekken of Microsoft ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl en ontdek hoe Splitbrain’s Technology Experience Center je eenvoudig en snel een Proof of Concept geeft.

Cloud komt samen met Splitbrain.

Is de overname van VMware door Broadcom reden voor migreren?

Met de overname van VMware door Broadcom stellen veel organisaties de vraag of VMware nog wel past in hun IT-strategie? De eerste signalen zijn niet positief.

VMware stond bekend als een vooruitstrevende leverancier van een breed aanbod aan Virtualisatie, Security en End User Computing (EUC) services, geleverd zowel als on-premises oplossing, als in Azure en AWS.
Broadcom daarentegen heeft met het in de verkoop zetten van belangrijke VMware onderdelen zoals Carbon Black, de security oplossing van VMware en het EUC portfolio gekozen voor een strategie volledig gericht op het Cloud & Edge Infrastructure portfolio.

Een andere indicatie is het ontslag van meer dan 1250 VMware medewerkers waaronder ook veel personeel verantwoordelijk voor software development en cloud engineering.
Broadcom heeft van oudsher een strategie gericht op het bedienen van zeer grote klanten en partners met een “enterprise prijs”. Broadcom’s eerste actie was om het partner kanaal ‘op te schonen’ door alle Partner statussen op te zeggen en een beperkt aantal partners een nieuw contract te bieden.

In begin 2024 hadden klanten en partners moeite om VMware licenties te bestellen. De eerste feedback op het bekendmaken van het nieuwe licentiemodel is niet positief. Voor veel klanten brengt dit een kostenstijging aangezien de VMware licenties nu in maandelijkse abonnementen (subscripties) of licentiebundels worden verkocht.

Waarom is Microsoft een goed VMware alternatief?

Public cloud functionaliteit in een on-premises omgeving

Met Azure Stack HCI kunnen klanten public cloud services op hun on-premises oplossing gebruiken, bijvoorbeeld een End User Computing oplossing als Azure Virtual Desktop of Azure Kubernetes Services voor container workloads. Het grote voordeel is dat je de innovatiekracht van Azure naar jouw platform brengt met ‘tried and tested’ cloud services die eenvoudig zijn te configureren en te beheren.

(Hybrid) Cloud beheer zoals het hoort

Ga je voor een enkel datacenter opzet, een multi-datacenter of hybrideoplossing (Azure + Azure Stack HCI)? Bij iedere oplossing biedt Azure Arc een vereenvoudiging van het beheer door één centrale managementlaag aan te bieden waarin cloud en datacenter samenkomen.

Een eenvoudig licentiemodel dat kosten bespaart

Gebruik je bestaande Microsoft Windows Server licenties ter vervanging van de VMware virtualisatielicenties, zo simpel is het. Je reduceert het aantal leveranciers en de additionele VMware virtualisatielicenties zijn niet meer nodig!

Microsoft licenties + VMware licenties
wordt
Microsoft Licenties

Robuuste partner

Microsoft heeft een duidelijke strategie gekozen: Azure en on-premises oplossingen gebruiken dezelfde virtualisatie stack. Onafhankelijk wat jij als klant kiest, je krijgt een toekomstvaste oplossing die door de continue stroom aan updates alleen maar beter wordt.

De juiste Microsoft-oplossing voor jouw organisatie

De flexibiliteit die Microsoft biedt wat betreft VMware vervangende diensten zorgt dat er altijd een oplossing is die aansluit op jouw scenario.

Azure de uitgesproken public cloud voor organisaties

Maak cloud service on-premises beschikbaar met Azure Stack HCI

Gebruik je bestaande hardware in een Hyper-V omgeving

Splitbrain: de perfecte partner voor jouw VMware migratie

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Microsoft implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP, hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.
Wanneer je kiest voor Splitbrain krijg je toegang tot een team van experts dat ruime ervaring heeft in het migreren van (VMware) omgevingen naar Microsoft technologie. Die ervaring zetten we in om ook jouw migratie met minimale impact plaats te laten vinden.
Met behulp van ‘learning on the job’ dragen wij die kennis over aan jouw organisatie en met onze managed services borgen we dat ook na het opleveren jouw platform optimaal blijft presteren.

Meer informatie nodig om te beslissen of Microsoft ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Plan een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl die je de ins and outs van Micrososft technologie kan vertellen.

Cloud komt samen met Splitbrain.

Gerelateerde blogs