De IT infrastructuur voor de manufacturing industrie

Splitbrain helpt jouw organisatie naar de best passende OT en IT infrastructuur.

Beheer en integreer je data uit verschillende bronnen zodat deze beschikbaar zijn voor
analyse- en AI-tools die je bedrijfsvoering ondersteunen.

Industry 4.0

Kenmerkend voor Industrie 4.0 is dat conventionele grenzen vervagen, alles connected is en technologieën fuseren. Digitale technologieën zoals cloud computing, AI en het Internet of Things (IoT) worden hierbij geïntegreerd in productiefaciliteiten en -activiteiten.

Door steeds slimmer wordende machines in te zetten, die problemen analyseren en diagnosticeren zonder menselijke interventie, kunnen organisaties in toenemende mate automatiseren. 

Een goed voorbeeld hiervan is de integratie van Operationele Technologie (OT) en Informatie Technologie (IT). OT en IT integratie borgt de interoperabiliteit tussen apparaten in de fabriek en ERP systemen die in de cloud draaien. Zo kan de infrastructuur voor deze oplossingen centraal beheerd worden. 

De infrastructuur voor de industrie

Industriële, krachtige, compacte en slimme apparaten voeren steeds meer taken op de bedrijfsvloer uit. Hierdoor verschuift de infrastructuur van gecentraliseerd naar gedecentraliseerd. Die verschuiving brengt de uitdaging van beheersbaarheid van zowel apparaten als data. Hoe kunnen organisaties een gedecentraliseerde infrastructuur waar cloud, datacenter en lokale apparaten samen komen efficiënt beheren? 

Microsoft Cloud for Manufacturing

Microsoft Cloud for Manufacturing is ontworpen voor de unieke behoeften van de manufacturing industrie. Diensten zoals Microsofts Azure, Azure Stack HCI, Microsoft Fabric, en Azure IoT Operations vormen een open ecosysteem dat Industrie 4.0 ondersteunt door het bieden van cloud computing, hyperconverged infrastructuur, datamanagement, en IoT-oplossingen. In het Microsoft ecosysteem kan jij kiezen waar je de verschillende OT en IT-onderdelen van jouw Industrie 4.0 infrastructuur laat landen. Je beheert de infrastructuur vanuit één management console en als een geïntegreerde oplossing, on-premises of in de cloud.

Bij veelvoorkomende sectoruitdagingen zoals latency en datasoevereiniteit, is Azure Stack HCI de perfecte oplossing. Met Azure Stack HCI krijgt jouw organisatie de voordelen van ‘tried and tested public cloud services’ op je on-premises oplossing.  Daarnaast krijg je voorspelbare en significant lagere kosten ten opzichte van cloud en conventionele on-premises technologie.

 

Combineer Azure Stack HCI met de flexibiliteit van Azure en je hebt altijd een oplossing die het beste aansluit op jouw business case en use case.

Deze perfect op elkaar afgestemde Industrie 4.0 diensten, beheert vanuit één management console, helpen organisaties bij het bouwen van intelligente en flexibele fabrieken, het creëren van veerkrachtige toeleveringsketens, en het stimuleren van innovatie.

Wil jij ontdekken of Microsoft ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl en ontdek hoe Splitbrain’s Technology Experience Center je eenvoudig en snel een Proof of Concept geeft.

OT en IT komt samen met Splitbrain.

Microsoft Fabric

Met Microsoft Fabric integreer je IT- en OT-gegevens naadloos, onafhankelijk van waar deze zijn opgeslagen. Microsoft Fabric stelt je in staat om het maximale rendement te halen uit je fabrieksdata, de efficiëntie van je fabriek te optimaliseren en business gebruikers te ondersteunen met bruikbare inzichten.

Microsoft IoT services

Innovaties in cloud computing, data-analyse en kunstmatige intelligentie hebben de mogelijkheden en schaalbaarheid van IoT-oplossingen aanzienlijk vergroot.

Die slimme IoT apparaten produceren steeds meer data. Een gedecentraliseerde infrastructuur waar data wordt verwerkt op de Edge en alleen minimale data wordt gedeeld met de Cloud is essentieel.

Microsoft ondersteund dit principe met een collectie IoT services waaronder cloudservices, randcomponenten en SDK’s die je in staat stellen om je IoT-assets op schaal te verbinden, te monitoren en te besturen.

Microsoft Azure Stack HCI biedt een robuuste en flexibele infrastructuur die naadloos integreert met diverse Microsoft IoT-diensten, zoals Azure IoT operations, Azure IoT Edge, Azure IoT Hub, Azure IoT Central en Azure Digital Twins. Deze combinatie maakt schaalbare, real-time gegevensverwerking en geavanceerde data-analyse mogelijk, terwijl robuuste beveiliging en datasoevereiniteit worden gegarandeerd.

Azure IoT Hub fungeert als de centrale berichtenhub voor communicatie tussen jouw IoT-toepassing en de aangesloten apparaten. Je verbindt de IoT apparaten die op Azure Stack HCI draaien met Azure IoT Hub en gebruikt Azure IoT Edge om de analytische kracht van de cloud dichter bij je apparaten te brengen. 

Met Azure IoT Edge kun je complexe monitoring doen, machine learning, beeldherkenning en andere high-value AI uitvoeren zonder dat je het zelf hoeft te schrijven. Al deze IoT (Edge)-apparaten kunnen worden beheerd en gecontroleerd via Azure IoT Hub. 

Tot slot gebruik je Azure IoT Operations voor het normaliseren, integreren en beheren van je IoT gegevens aan de edge met grotere controle en flexibiliteit in je IoT-implementaties tot gevolg.

Azure Digital Twins

Met Azure Digital Twins bouw je een virtueel model van componenten, machines of je gehele fabriek. Digital Twins helpen je engineers bij productontwikkeling en onderhoudsafdelingen bij monitoring, diagnose en prognose. Je brengt je Digital Twins tot leven met behulp van input uit services zoals Azure IoT Hub, Logic Apps en REST APIs. 

Goed om te weten is dat Azure Digital Twins gebruikmaken van de Digital Twins Definition Language (DTDL) die gebaseerd is op open W3C-standaarden wat Azure Digital Twins perfect laat aansluiten op third-party services. DTDL wordt niet alleen gebruikt in Azure Digital Twins, maar ook in andere op IoT gebaseerde diensten zoals Azure IoT Edge.

Digital Twins zijn een perfecte tool voor: 

Productontwikkeling: Digital Twins helpen jouw teams om 3D digitale modellen van fysieke objecten te produceren zodat producten, machines en gehele fabriekshallen tot leven komen voordat ze zijn gemaakt. Verdere productontwikkeling wordt ondersteund door de inzichten die het vergelijken van Digital Twins en de fysieke assets brengt.

Monitoring, Diagnostiek en Prognose: Digital Twins helpen teams om machines real time te monitoren, en het in tijd bijhouden van belangrijke datapunten zorgt voor het vinden van causale verbanden en het uitvoeren van preventief onderhoud.

Robotics en Microsoft

Microsoft werkt samen met Open Robotics en de ROS Industrial Consortium om het Robot Operating System naar Windows te brengen. Deze ontwikkeling brengt het beheer en de beveiliging van Windows 10 IoT Enterprise naar het innovatieve ROS-ecosysteem. Succesvolle voorbeelden hiervan zijn Clearpath Robotics, ABB Robotics en HIWIN.  

Microsoft en samenwerkingen

Om Industry 4.0 optimaal te ondersteunen investeert Microsoft veel in samenwerkingen.

Siemens Digital Industries Software stelt haar Siemens Xcelerator as a Service portfolio van industriesoftware beschikbaar via Microsoft’s cloud en AI-platform Azure. Dit vergroot de flexibiliteit en keuze voor Siemens’ klanten en Microsoft’s toonaangevende AI-oplossingen toegankelijker maken voor Siemens-klanten.

Schneider Electric levert zijn innovatieve EcoStruxure™ softwareoplossingen die worden ondersteund door Microsoft-technologie, waaronder Azure Cloud en Dynamics 365.

Fujitsu heeft zijn Digital Factory-oplossing gelanceerd op de Microsoft commerciële marktplaats. De oplossing van Fujitsu verhoogt de productiviteit door de integratie van IT/IoT/OT-technologieën. Het gebruikt AI om vakmensen te assisteren en realtime informatie op de fabrieksvloer te verzorgen, terwijl de data beveiling wordt gewaarborgd.

Splitbrain jouw IT en OT Microsoft partner

Splitbrain heeft als Microsoft partner jarenlange ervaring met het succesvol ondersteunen van organisaties bij de keuze, implementatie en beheer van Microsoft Cloud oplossingen. Zowel on-prem, in Azure als hybride Cloud oplossingen.

Kies Splitbrain als je kundige Cloud partner.

Jouw IT en OT infrastructuur, Splitbrains kennis

Veilig en zeker gebruik maken van Azure, Azure Stack HCI of Hyper-V doe je in een correct geconfigureerde omgeving. Gebruik makend van de juiste ontwerpprincipes aangevuld met jouw specifieke wensen en eisen creëert Splitbrain een perfect passende infrastructuur. Of je nu gaat voor een hybride oplossing, lokaal of juist volledig in de Cloud Splitbrain levert jou de expertise nodig om een infrastructuur op te zetten die je instaat stelt het maximale uit jouw IT en OT infrastructuur te halen.

Wil jij ontdekken of Microsoft ook voor jouw organisatie de beste keuze is?

Maak een afspraak met Splitbrain’s founder en Microsoft MVP Darryl van der Peijl en ontdek hoe Splitbrain’s Technology Experience Center je eenvoudig en snel een Proof of Concept geeft.

OT en IT komt samen met Splitbrain.

Klaar-voor-gebruik Proof of Concept oplossing

Het kiezen van technologie is geen eenvoudige taak. Het vereist een grondig proces, waarbij het uitvoeren van een Proof of Concept (PoC) een essentieel onderdeel is. Met het Splitbrain Technology Experience Center krijgen je engineers een kant-en-klare on-premises of hybride OT/IT-omgeving, eventueel met de ondersteuning van Splitbrain-experts.

Splitbrain biedt je engineers een complete omgeving, inclusief:

  • Geïnstalleerde Azure Stack HCI of Hyper-V,
  • Hybride opzet in combinatie met Azure voor AI-workloads,
  • Hardware (GPUs),
  • Licenties,
  • Remote toegang,
  • Internetverbinding.

Maak gebruik van de expertise van Splitbrain. Als Microsoft Azure Stack HCI-partner en expert in Hyper-V en Azure-implementaties, hebben we directe toegang tot Microsoft-kennis. Dit stelt ons in staat om je perfect te ondersteunen bij het uitvoeren van een PoC voor jouw Industry 4.0 use-case.

Kennis geborgd in jouw organisatie

Een effectieve manier om je engineers de benodigde kennis te geven, is onze ‘learning-on-the-job’-methode. Hiermee helpen we je engineers om het beste uit de PoC te halen. Splitbrain verzorgt ook tweedaagse workshops met een programma dat is afgestemd op je engineers.

Het doel is om je engineers een zo grondig mogelijke PoC te laten uitvoeren en de opgedane kennis toe te passen in het ontwerp van de productieomgeving. 

PoC funded door Microsoft

Splitbrain heeft al meerdere klanten succesvol geholpen bij het aanvragen van financiering door Microsoft voor het uitvoeren van een PoC en kan ook jouw organisatie daarin ondersteunen.

Splitbrain Partners