HOE MIGREER IK VMWARE NAAR HYPER-V?

Hoe migreer ik VMware naar Hyper-V?

19 februari 2024

Laatste update: 22 februari 2024 om 09:53

Darryl van der Peijl


Tags:

Home » Blog » Hoe migreer ik VMware naar Hyper-V?

 

Een migratie naar een ander platform kan een duur en tijdrovend proces zijn dat impact heeft op gebruikers en het bedrijfsproces. De experts van Splitbrain hebben de afgelopen jaren verschillende klanten gemigreerd. Door de inzet van de juiste tools en migratieprocessen, zijn wij instaat geweest om de migratie vanaf VMware naar Hyper-V sterk te vereenvoudigen en bijna zonder impact uit te voeren. Die kennis en kunde willen we graag met jou delen. 

 

Tijdelijk extra capaciteit voor je VMware migratie

Het voordeel van een migratie van VMware naar Hyper-V is dat je bestaande hardware gebruikt kan worden voor het nieuwe platform en er geen extra capaciteit nodig is voor het productieplatform. Splitbrain kan bevestigen of je hardware voldoet aan de vereisten voor het installeren van de Windows Server Datacenter editie software, waar Hyper-V onderdeel van is. 

Wil je dat zelf doen? Dan vind je hier de link naar de Windows Server Catalog.

Tijdens de migratie is er wel tijdelijk extra capaciteit nodig, capaciteit die jij later niet meer nodig hebt. Om de kosten te beperken kun je tijdelijk extra capaciteit huren.

 

Inrichten Windows Server Datacenter Platform

Het goede nieuws is dat Microsoft een complete stap voor stap plan voor je klaar heeft staan. 

Windows Server deployment, configuration, and administration – Training | Microsoft Learn

Kort samengevat zijn dit de stappen die doorlopen moeten worden: 

  1. Hardware validatie,
  2. Installatie Windows Server & Hyper-V,
  3. Implementeren/ configuren van het Cluster,
  4. Configureren van de storage,
  5. Nu is het platform klaar om VMs te deployen.

 

Storage Spaces Direct

Kies je ervoor om de innovatieve Storage Spaces Direct (S2D) oplossing te gebruiken dan zal je platform uit gecertificeerde hardware moeten bestaan. Laat dit van tevoren door Splitbrain bevestigen om problemen met support te voorkomen.

 

VMware naar Hyper-V migratie tooling 

Voor de migratie van VMware naar Hyper-V adviseren wij om gebruik te maken van Veeam software. Veeam is een betrouwbare partner in het ecosysteem met jaren ervaring op Hyper-V en VMware platformen. Hun gebruikersvriendelijke interface vereenvoudigt de migratie en ondersteund een migratie met minimale impact. Veeam kan zowel VMs als ook fysieke servers migreren en heeft mogelijkheden voor het testen van gemigreerde servers voordat de switch van platform wordt gemaakt. 

De Veeam bulk recovery functionaliteit gebruikt resource scheduling om de migratie optimaal te laten verlopen rekening houdend met beschikbare resources.

Zijn er geen betaalde Veeam licenties aanwezig dan kan de gratis Community edition gebruikt worden. Deze heeft als limiet de gelijktijdige migratie van 10 VMs.

 

Data Backup en Recovery

Daar we Veeam gebruiken voor de migratie ligt het voor de hand om deze software te blijven gebruiken voor het maken van backups en uitvoeren van data recovery. Echter er zijn veel meer goede backup-oplossingen, te veel om op te noemen.

 

Splitbrain helpt jou bij je VMware migratie

Microsoft-partner

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Microsoft implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.

 

Een migratie met minimale impact

Werk samen met onze experts die ruime ervaring hebben in het impact-vrij migreren van (VMware) omgevingen naar Hyper-V. In combinatie met de ‘on-the-job’ kennisoverdracht tijdens installatie en oplevering van het productieplatform krijg jij een vliegende start.

 

Proof of Concept

Wil je eerst een Proof of Concept doen? Dat kan met ons Technology Experience center waarin jij een volledig functionerende Hyper-V omgeving tot je beschikking krijgt.

 

Blijvende ondersteuning

Ook na de migratie kunnen we jou ontlasten door het technisch beheer van het platform op ons te nemen en zorgen we met onze XLA voor uptime en performance.

Ook verzorgen we tijdens migraties optionele 2-daagse workshops waarin we een op jouw engineers afgestemd programma bieden.

 

Gerelateerde blogs