HOE MIGREER IK VMWARE NAAR AZURE?

Hoe migreer ik VMware naar Azure?

19 februari 2024

Darryl van der Peijl


Tags:

Home » Blog » Hoe migreer ik VMware naar Azure?

 

Migreren naar de cloud kan een duur en tijdrovend proces zijn met ongewenste impact op gebruikers en bedrijfsprocessen. Splitbrain heeft de afgelopen jaren verschillende organisaties ondersteund bij de migratie naar Azure. Door de inzet van de juiste tools en migratieprocessen, zijn wij instaat om de migratie vanaf VMware naar Azure sterk te vereenvoudigen en bijna zonder impact uit te voeren. Die kennis en kunde willen we graag met jou delen. 

 

VMware naar Azure migratie tooling 

Goed nieuws want Microsoft heeft een gratis native tool, Azure Migrate, die een migratie van VMware naar Azure perfect ondersteund. Azure Migrate biedt een solide stappenplan van on-premises inventarisatie, business case creatie, planning en gefaseerde migratie van je VMware omgeving naar Azure. 

 

Bouw de business case voor je migratie

Je begint met de installatie van de Azure Migrate appliance om een compleet overzicht te krijgen van je huidige VMware platform, waarna de business case tool je een migratie advies geeft op basis van minimale kosten met de inzet van IaaS en PaaS services. Je kunt dat advies aanpassen naar gelang jouw eisen en wensen, reduceer kosten met Reserved instances, en zie direct wat de impact is op de verwachte Azure kosten.

 

Migratie met zo min mogelijk downtime 

Nu je business case klaar is, is het tijd om in Azure Migrate een migratie plan op te stellen. Je begint met het beoordelen van de technische gereedheid van je on-premises resources waarna je resource groepen definieert die gelijktijdig gemigreerd moeten worden. 

Het schaalbare en pay-as-you-go karakter van Azure geeft je de mogelijkheid om voortijdig vitale onderdelen van je omgeving te testen in Azure waardoor problemen tijdens de migratie worden voorkomen. 

Nu alles gereed en getest is kun je de VMware migratie naar Azure met een gerust hart starten en de status volgen in een centraal dashboard.

 

Splitbrain helpt jou bij je VMware migratie

Microsoft- partner

Splitbrain is Microsoft-partner en expert in Azure implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen. 

 

Inrichten van een Azure Landing zone

Wanneer je migreert naar Azure is het belangrijk dat je land in een omgeving die de Azure ontwerpprincipes volgt. Gebruik makend van de ontwerpprincipes aangevuld met jouw specifieke wensen en eisen kan Splitbrain voor jouw applicaties een perfect passende Azure landing zone opzetten.

 

Een migratie met minimale impact

Werk samen met onze experts die ruime ervaring hebben in het impact-vrij migreren van (VMware) omgevingen naar Azure. In combinatie met de ‘on-the-job’ kennisoverdracht tijdens installatie en oplevering van het productieplatform krijg jij een vliegende start.

 

Proof of Concept

Wil je eerste een Proof of Concept doen? Het flexibele karakter van Azure leent zich hier perfect voor en Splitbrain kan je daar natuurlijk perfect bij helpen. Splitbrain’s Technology Experience Center geeft organisaties de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe technologieën.

 

Blijvende ondersteuning

Ook na de migratie kunnen we jou ontlasten door het technisch beheer van het platform op ons te nemen en zorgen we met onze XLA voor uptime en performance.

Gerelateerde blogs