HOE MIGREER IK VMWARE NAAR AZURE STACK HCI

Hoe migreer ik VMware naar Azure Stack HCI

19 februari 2024

Darryl van der Peijl


Tags:

Home » Blog » Hoe migreer ik VMware naar Azure Stack HCI

 

Een migratie naar een ander platform kan een duur en tijdrovend proces zijn dat impact heeft op gebruikers en het bedrijfsproces. De experts van Splitbrain hebben de afgelopen jaren verschillende klanten gemigreerd. Door de inzet van de juiste tools en migratieprocessen, zijn wij instaat geweest om de migratie vanaf VMware naar Azure Stack HCI sterk te vereenvoudigen en bijna zonder impact uit te voeren. Die kennis en kunde willen we graag delen.

VMware en Azure Stack HCI compatibiliteit

Zowel VMware als Azure Stack HCI gebruiken virtualisatietechnologieën. Vanwege de onderliggende gelijkenissen in virtualisatietechnologie, kunnen VM’s die in VMware zijn gecreëerd vaak, relatief eenvoudig, naar Azure Stack HCI worden gemigreerd wanneer gebruik gemaakt wordt van de juiste tools en procedures.

 

Deploy je Azure Stack HCI platform

Voordat je VMware omgeving gemigreerd kan worden zal je een Azure HCI Stack omgeving moeten installeren.

Als eerste wordt de benodigde capaciteit bepaalt en de juiste gecertificeerde hardware geselecteerd. Azure Stack HCI is perfect schaalbaar zodat je het initiële platform niet overbodig groot hoeft te maken. Het HCI-model met gestandaardiseerde servers maakt de fysieke installatie een stuk eenvoudiger in vergelijking met een conventionele omgeving met losse hardware.
Nu is het platform klaar voor de volgende stappen:

  1. Download de Azure Stack HCI Software
  2. Installeer het Azure Stack HCI OS
  3. Registreer bij Azure
  4. Creëer een cluster

Laatste stap is het valideren van het cluster. Ondanks dat we gebruik maken van een gevalideerde setup en hardware, het blijft techniek en een degelijke test is nodig om zeker te zijn dat je alles uit het platform haalt.


VMware naar Azure Stack HCI migratie tooling

Voor de migratie van VMware naar Azure Stack HCI adviseert Splitbrain om gebruik te maken van Veeam software. Veeam is een betrouwbare partner in het ecosysteem met jaren ervaring op Hyper-V en VMware platformen. Hun gebruikersvriendelijke interface vereenvoudigt de migratie en ondersteund een migratie met minimale impact. Veeam kan zowel VMs als ook fysieke servers migreren en heeft mogelijkheden voor het testen van gemigreerde servers voordat de switch van platform wordt gemaakt.
De Veeam bulk recovery functionaliteit gebruikt resource scheduling om de migratie optimaal te laten verlopen rekening houdend met beschikbare resources.
Zijn er geen betaalde Veeam licenties aanwezig dan kan de gratis Community edition gebruikt worden. Deze heeft als limiet de gelijktijdige migratie van 10 VMs.

Migratie met zo min mogelijk downtime

Met een degelijke migratieprocedures wordt de impact zo min mogelijk te houden. Ongeacht de gebruikte tool zijn de stappen in de migratieprocedure als volgt:

  1. Installatie migratie appliance
  2. Synchronisatie opzetten van VMs
  3. Initiëren migratie
  4. Laatste data synchronisatie
  5. VM opstarten op nieuw platform

 

Data Backup en Recovery

Wij adviseren Veeam als migratie tool en deze software is ook perfect voor het maken van backups en uitvoeren van data recovery. Azure Stack HCI ondersteunt daarnaast een brede reeks van backup-oplossingen, zowel van een native Microsoft-oplossing als ook van derde partijen. Een aantal van die third-party backup applicaties zijn door Microsoft geaccordeerd als utility applications die het Windows OS ondersteunen:

Splitbrain helpt jou bij je VMware migratie

Microsoft Azure Stack HCI partner

Splitbrain is Microsoft Azure Stack HCI partner en expert in Azure Stack HCI implementaties. Met een founder die 6 jaar op rij uitverkozen is tot Microsoft MVP, en al met Azure Stack (HUB) werkte toen het nog in de kinderschoenen stond, hebben wij direct toegang tot Microsoft kennis en kunnen je dus ook perfect ondersteunen.

Een migratie met minimale impact

Werk samen met onze experts die ruime ervaring hebben in het impact-vrij migreren van (VMware) omgevingen naar Azure Stack HCI. In combinatie met de ‘on-the-job’ kennisoverdracht tijdens installatie en oplevering van het productieplatform krijg jij een vliegende start.

Proof of Concept

Wil je eerste een Proof of Concept doen? Dat kan met ons Technology Experience center waarin jij een volledig functionerende Azure Stack HCI omgeving tot je beschikking krijgt.

Blijvende ondersteuning

Ook na de migratie kunnen we jou ontlasten door het technisch beheer van het platform op ons te nemen en zorgen we met onze XLA voor uptime en performance.
Ook verzorgen we tijdens migraties optionele 2-daagse workshops waarin we een op jouw engineers afgestemd programma bieden.

Gerelateerde blogs