Challenges

Verouderde hardware

Uw huidige datacenter is verouderd en wordt niet voldoende meer ondersteund. SLA’s met de leverancier zijn bijna verlopen en uw IT-omgeving voldoet niet meer aan de laatste eisen op het gebied van security en regelgeving. Herkent u dit?

 Een legacy datacenter kan catastrofale gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering. U wilt immers innoveren en uw business laten groeien en niet worden vertraagd door een traditionele IT-infrastructuur die nog werkt met silo’s. Wat is de beste manier om tot een up-to-date datacenter te komen?

Complexiteit beheer

Het beheren van uw eigen IT-omgeving is een behoorlijk ingewikkelde aangelegenheid. Hoe groter en complexer uw infrastructuur is, hoe meer aandacht voor onderhoud er nodig is. Bovendien moet het uitvoeren van updates, het verhelpen van storingen en het verlenen van support handmatig gebeuren.

Met het groeien van uw organisatie, groeit ook de behoefte aan IT-support. Goed IT-personeel is alleen erg schaars en voor alle nieuwe technologieën is ook steeds meer specialistische kennis nodig. Hoe kunt u de complexiteit van uw IT-infrastructuur het best beheren?

Toekomstbestendigheid

Het IT-landschap ontwikkelt zich razendsnel. Dus hoe lang kan uw datacenter nog mee? Hoe zit het met beveiliging van uw data? En is uw on-premises-omgeving wel schaalbaar met de groeiambities van uw organisatie? Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het checken van de toekomstbestendigheid van uw datacenter. Doet u dit niet, dan kan dit bij onverwachte groei van uw organisatie tot vervelende, onvoorziene kosten leiden. Kan uw datacenter de toekomst aan?

Geen cloud services

Serverless platformdiensten zoals Container-aaS of Function-aaS kunnen uw organisatie alleen maar voordelen opleveren. De overstap zorgt mogelijk wel voor uitdagingen. 

Splitbrain biedt cloud-based services als CaaS of FaaS aan vanuit het eigen datacenter. Zo kunnen we gemakkelijk software en functionaliteiten uitrollen voor uw organisatie, zonder dat u daarbij last heeft van de verplichtingen die komen kijken bij het onderhouden van een eigen infrastructuur. Bent u klaar voor de stap naar serverless?

Disaster recovery

Wanneer u uw IT-omgeving volledig in eigen beheer en op eigen locatie heeft, bent u ook verantwoordelijk voor uw databeheer. Downtime voorkomen is beter dan genezen. Maar mocht een cyberaanval of andere onvoorziene onderbreking van uw dienstverlening toch voorkomen, is het belangrijk dat er procedures en tools klaarstaan.

Het vaststellen en implementeren van een duidelijke RPO en RTO zorgt ervoor dat de schade beperkt blijft, met een zo kort mogelijke downtime en zo min mogelijk dataverlies. Heeft u uw disaster recovery op orde?

Public cloud geen optie

In de IT-wereld draait tegenwoordig alles om de cloud. Met zoveel verschillende mogelijkheden is het kiezen van de vorm die bij uw organisatie past wel een complexe zaak.

Public cloud is het meest bekendste model. Veel organisaties hanteren een cloud-first-strategie waarbij alle infrastructuur naar de cloud migreert. Hierbij wordt vaak alleen naar public cloud-providers als Microsoft Azure, AWS of Google Cloud gekeken. Alternatieven blijven vaak onbesproken. Maar wat als de public cloud voor uw organisatie geen optie is?

Datasoevereiniteit

Het verzenden van een e-mail, het bezoeken van een website, of het bewerken van een document: alles wat men online doet, draagt bij aan de opslag van nieuwe data.

Datasoevereiniteit is in de afgelopen jaren een belangrijk thema geworden binnen IT. Ook wet- en regelgeving voor data worden steeds verder aangescherpt. Zo schrijft de AVG onder andere voor dat persoonsgegevens niet zomaar mogen worden opgeslagen buiten Europa. Een ingrijpende beslissing voor alle bedrijven die data verwerken. Is uw organisatie de baas over eigen data?

Latency

Remote werken is een trend die al langer zichtbaar is, maar door de coronacrisis is die trend nog eens extra gegroeid. Organisaties kregen vaak plotseling te maken met veelvuldig thuiswerken met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld met het faciliteren van de mogelijkheid tot online vergaderen en het opzetten van VPN-verbindingen.

Een on-prem-omgeving maakt de zaken er niet makkelijker op, want remote werken kan zorgen voor een trage en instabiele verbinding met de server en dat komt de productiviteit weer niet ten goede. Heeft u de oplossing al gevonden?

Prestaties

Organisaties met een on-premises-omgeving hebben meestal weinig inzicht in de prestaties van hun IT-infrastructuur. Tegelijkertijd doen de prestaties van de infrastructuur in de public cloud vaak onder voor een on-premises-omgeving. Het verbeteren van de prestaties in de cloud brengt vaak onnodige kosten met zich mee.

Door services vanuit de edge aan te bieden is het een stuk makkelijker om de prestaties van de omgeving in kaart te brengen en eveneens de noodzakelijke verbeteringen inzichtelijk te krijgen. Presteert uw IT-omgeving al optimaal?

Hoge kosten

Een veelgehoord argument, is dat een on-premises-omgeving erg kostbaar is. De eerste investering in een infrastructuur is aanzienlijk, omdat de verwachte groei van uw organisatie ingecalculeerd moet worden. Daarnaast heeft u ook te maken met fluctuerende onderhoudskosten en storingen die buiten het onderhoudscontract vallen.

Een overstap naar de cloud lijkt dus logisch. Maar misschien verwerkt uw organisatie wel enorm veel data, zijn er hogere prestaties nodig, of kan sommige software alleen lokaal draaien. Wat als u de voordelen van de cloud en on-prem kon combineren?

Hulp nodig?

Staat u ook voor deze uitdagingen? Het team van Splitbrain is als geen ander bekend met de mogelijkheden van on-premises en cloud en hebben een uitstekend inzicht in de do’s en don’ts. Ze gebruiken hun kennis, expertise en passie om organisaties van het begin tot het eind te ondersteunen. Lees hier meer over de verschillende oplossingen die wij kunnen bieden.

 

Solutions

GET IN TOUCH

TELEFOONNUMMER
085-3013851
E-MAILADRES
info@splitbrain.com
CONTACT