Azure Arc

Al je resources in 1 managementlaag

Azure Arc is de brug tussen Azure en HCI, omdat je resources buiten Azure kunt behandelen als Azure-resource. Zo beheer je al je servers binnen de managementlaag van Azure Arc, of ze nu on-prem of in de cloud staan.

Centraal beheer van je resources met Azure Arc

Met Azure Arc kun je centraal je resources beheren, van Windows- en Linux-servers tot aan Kubernetes-clusters en Azure-services, doordat je de Azure Resource Manager (ARM) ook buiten Azure kan gebruiken. Of het nu gaat om het bouwen van cloud-native applicaties of het toepassen van Azure SQL en Machine Learning: Azure Arc is de ideale extensie van het Azure-platform.

Features van Azure Arc

ARM Template- en DevOps-integratie

Eén centrale managementlaag

Met verschillende datacenters en cloud-services die aan elkaar gekoppeld moeten worden, loop je al snel het risico dat het beheer van je omgeving te complex wordt. Azure Arc voor Azure Stack HCI vereenvoudigt dit beheer door één centrale managementlaag aan te bieden waarin cloud en datacenter samenkomen.

Azure Arc

Beheer en beveilig infrastructuur en apps

Met Azure Arc kun je een breed scala aan resources binnen én buiten Azure beheren: Windows- en Linux- servers, SQL-servers en Kubernetes-clusters. Maar ook het beheer van andere Azure-services zoals Azure Virtual Desktop lopen via deze gecentraliseerde locatie. Zo is je omgeving altijd veilig en up-to-date.

Azure Arc

Bouw cloud-native apps met DevOps

Ga binnen Azure Arc direct aan de slag met je bestaande DevOps-tools zoals GitHub, Terraform en Visual Studio. Door applicaties consistent te bouwen en te implementeren op basis van vaste policies voer je wijzigingen op schaal door: zo zijn ze minder foutgevoelig en ben je minder tijd kwijt aan beheer.

internet

Richt VM’s in en voer eenvoudig updates uit

Het inrichten van VM’s kun je met Azure Arc gemakkelijk automatiseren binnen een beveiligde cloudomgeving: maak het beheer self-service en stel DevOps-teams in staat om templates uit te rollen. Met Update Management in Azure Automation kun je vervolgens OS-updates uitvoeren voor VM’s en servers.

Azure WebApps en Azure Functions op Azure Stack HCI

Zet data en Machine Learning in

Implementeer Azure IoT Edge toepassingen om op de Edge data te verzamelen en op de plek naar keuze te verwerken. Denk hierbij aan Computer Vision of Machine Learning oplossingen die vanuit de Microsoft Cloud beschikbaar worden gesteld om lokaal te consumeren, op de plek waar het gebeurt.

Home cloud native platform

Implementeer governance met Azure Policy

Stel je standaarden voor governance in en evalueer compliance organisatiebreed met het overzichtelijke dashboard van Azure Policy. Het evalueert resources in Azure door de eigenschappen van die resources te vergelijken met de in Azure ingebouwde ‘policy definitions’ van jouw organisatie.

Test en experimenteer hier

Zien hoe Azure Arc werkt in combinatie met Azure Stack HCI?

GET IN TOUCH

TELEFOONNUMMER
085-3013851
E-MAILADRES
info@splitbrain.com
CONTACT